https://www.youtube.com/watch?v=fBADKrhya0A

Nykyään lähes jokaiseen palveluun vaaditaan käyttäjätunnus ja salasana. Yleisesti vielä suositellaan, että ei käyttäisi samaa salasanaa useammassa paikassa. Vaikka tämä on toki oman tietoturvan kannalta hyvä asia, niin aiheuttaa se myös sen, että käyttäjän tulee muistaa lukuisia salasanan ja käyttäjätunnuksen muodostamia yhdistelmiä. Kirjautumistietoja yhteen kerääviä tallennuspalveluita on toki jo tarjolla, mutta nämä ovat yleensä tietokonekohtaisia. myIDkey on sen sijaan mukana kulkeva ratkaisu ongelmaan.

Härveli on sopivan kokoinen vaikka avaimenperäksi ja siitä löytyy pikkuinen kaksivärinen näyttö. Laitteeseen voi syöttää haluamansa käyttäjätiedot Android- tai iOS-sovelluksen avulla. Lisäksi härveli toimii langattomasti myös perinteisten pöytäkoneiden ja kannettavien kanssa. Itse vekotin lukitaan sormenjälkitunnistuksella. Laitteesta löytyy myös 16GB sisäinen muisti, johon voi säilöä esimerkiksi passi- tai pankkikorttitietoja.

Lähinnä mietityttää se, miten helppoa pidempiä salasanoja on lukea tuollaisen pienen näytön kautta. Lisäksi kaikkien tärkeiden tietojen säilyttäminen samassa paikassa ei koskaan liene paras idea, vaikka tämä tietopankki kuinka salattu olisikin. Härvelistä saa pulittaa ~180 euroa ja sen voi ostaa valmistajansa kotisivuilta.

Lähde

Edellinen artikkeliOpiskelijat muuttivat 3D-printterin automaattiseksi tatuointikoneeksi
Seuraava artikkeliGrush pyrkii tekemään hampaiden harjaamisesta hauskempaa