Tatuoinnit ovat jälleen yksi asia, joka jakaa kansaa kahteen ryhmään. Tämä ei estänyt ranskalaisia suunnittelukoulun opiskelijoita muuttamasta 3D-tulostinta tuottamaan tatuointeja ihmisen iholle.

Idean muutoksesta keksi Pierre Emm, joka väsäsi yhdessä ystäviensä kanssa aluksi laitteen, joka kykeni piirtämään kynällä erilaisia kuvioita ihmisen iholle. Pohjana tälle rakennelmalle käytettiin MakerBotin valmistamaa Replicator-mallista 3D-tulostinta. Opiskelijat eivät kuitenkaan halunneet jättää projektia tähän, vaan muuttivat lopulta härvelin tuottamaan aitoja tatuointeja.

Ongelmia synnytti muun muassa se, että ihmisen iho on yleensä jollain tavalla epätasainen ja se on lisäksi hyvin venyvää materiaalia. Lopulta ihoa saatiin kiristettyä tautointikohdan ympäriltä skootterin sisäkumin avulla ja näin ollen kädelle pystyttiin raapustamaan ympyrä. Sinänsä 3D-tulostimien tekniikka varmasti soveltuu hyvin tällaisiin piirrostehtäviin, mutta eri asia on se, kuinka moni antaisi robotin ruiskia mustetta ympäri ihoaan.

Lähde

Edellinen artikkeliÄlykäs palanen kykenee tunnistamaan sairauksia ja lääkitsemään kehoa
Seuraava artikkelimyIDkey – avaimenperä pitää huolta kaikista salasanoistasi