Nykyään webbikameroiden ja videopuheluiden avulla voi nähdä ystäviään vaikka täysin toiselta puolelta maailmaa. Tällainen internetin välityksellä liikkuva keskustelu ei kuitenkaan vielä pääse kasvokkain tapahtuvan jutustelun tasolle. SociBot-Mini-niminen härveli pyrkii lisäämään hieman ulottuvuutta videokeskustelujen kanssakäymiseen.

60 cm korkea härveli muistuttaa ihmisen yläruumista ilman raajoja. Laitteen tärkein ominaisuus on kuitenkin sen läpinäkyvä pää, johon voidaan projektoida keskustelukumppanin kasvot. Lisäksi robotti osaa muuttaa kasvojen ilmettä syvyyteen perustuvan datan avulla ja se pystyy esimerkiksi seuraamaan silmien liikkeellä kohdettansa.

Tällä hetkellä laite kykenee myös itsenäisesti ymmärtämään joitakin sanoja puhetta ja käymään yksinkertaisia keskusteluja, mutta pääasiassa laite on tarkoitettu käytettäviksi nimenomaan videopuheluiden kanssa. Halvaksi tällainen kasvorobotti ei tule, sillä laitteen hinnat alkavat yli 11000 eurosta.

Lähde

Edellinen artikkeliThe Tilt Alarm – nerokas herätyskellosovellus älypuhelimeen
Seuraava artikkeliGaussBricks – Magneettiset kappaleet luovat vuorovaikutusta digitaaliseen grafiikkaan