GaussBricks – Magneettiset kappaleet luovat vuorovaikutusta digitaaliseen grafiikkaan

Digitaalisesti on jo mahdollista luoda monimutkaisia ja näyttäviä rakennelmia, mutta niiden kanssa tapahtuva vuorovaikutus on yleensä vielä nykyisin mahdollista ainoastaan jonkin perinteisen syötelaitteen avulla. GaussBricks-palaset koittavat luoda uuden tavan vaikuttaa näytöllä näkyvän grafiikan sisältöön.

Näyttönä toimivan laitteen taakse asetettavat sensorit kykenevät tunnistamaan magneettisten osien sijainnin sekä asennon ja näin ruudulle saadaan piirrettyä näitä vastaava digitaalinen luomus. Kun fyysisiä palasia yhdistää toisiinsa, voi luoda monimutkaisempiakin rakennelmia, jotka pystyvät vaikuttamaan muihin ruudulla näkyviin objekteihin.

Lisäksi sarjaan kuuluu moottoroituja palasia, joiden avulla on mahdollista tehdä fyysisen ja digitaalisen maailman interaktiivisesti yhdistäviä rakennelmia. Magneettisten voimien avulla myös hieman näytöstä ilmaan nostetut palaset kyetään tunnistamaan. Tällä hetkellä systeemiä kaavaillaan opetuskäyttöön ja sille koitetaan myös väsätä omia versioita suosituista lautapeleistä.

Lähde