tilt_alarm

Matkapuhelimet ovat korvanneet tehokkaasti perinteisiä herätyskelloja. Itsekin olen jo melko pitkään luottanut älypuhelimesta löytyvään pirisijään. Kännyköihin on nykyisin myös saatavilla lukuisia erilaisia herätyskelloja niistä vakiona löytyvien lisäksi. Suuresta massasta pitäisi sitten jotenki erottua edukseen ja näin ollen sovelluksista löytyykin kaikenlaisia lisäominaisuuksia. The Tilt Alarm oli kuitenkin sen verran nerokas, että päätin kertoa siitä lyhyesti.

Ilmaiseksi Androidille saatava sovellus nimittäin luottaa älypuhelimista löytyviin sensoreihin, jotka pystyvät kertomaan puhelimen asennon. Herätyksen saa sitten sammumaan ainoastaan pitämällä puhelinta tietyn ennalta asetetun ajan pystytasossa. Tällöin ääni alkaa pikkuhiljaa vaimeta, mutta voimistuu taas välittömästi, jos puhelin heilahtaa tarpeeksi suuntaan tai toiseen. Tietty tämäkään sovellus ei ole täysin varma herätysratkaisu, mutta enpä ole ennen törmännyt tällaiseen menetelmään estää uudelleen uneen vaipuminen.

Sovellus löytyy ilmaiseksi Android-puhelimille ja 64 senttiä maksamalla pääsee eroon mainoksista.

Lähde

Edellinen artikkeliUusi 3D-tulostin osaa printata kananmunia kanojen haudottavaksi
Seuraava artikkeliSociBot-Mini elävöittää videopuheluita