Erilaiset konsertit koostuvat itse laulun lisäksi usein myös kaikenlaisista visuaalisista efekteistä. Yksi käytetyin tyyppi näistä lienee tulitehosteet, joihin törmää lähes aina etenkin raskaamman musiikin kanssa. Efektejä ohjaa perinteisesti niiden käyttöön erikoistunut henkilö, mutta tulevaisuudessa tämäkin tehtävä saattaa olla pelkästään tietokoneiden vastuulla. LiveSpark on nyt kehittänyt tulisuihkuja, jotka vastaavat suoraan rummunlyönteihin.

FirePixels-nimellä kulkeva tekniikka toimii siten, että jokainen rumpusetin osa on yhdistetty MIDI-katkaisimeen. Tällaiset härvelit pystyvät sitten tunnistamaan mitä rumpua lyödään ja kuinka kovaa. Tämän jälkeen tieto osumasta välitetään tulta suihkiville osasille, jotka vastaavat rummutukseen erikorkuisten liekkien avulla. Jokainen yksittäinen liekki voi nousta 256 eri tasoon noin 2 cm ja 100 cm väliltä ja korkeutta voi vaihtaa parhaimmillaan 6 ms välein.

Saatavilla on myös malleja, joilla liekin pituuden saa jopa kolmemetriseksi. Polttoaineena toimii propaani ja 15 pienemmän suihkun käyttämiseen yllä olevalla videolla riitti kuulemma mainiosti yksi noin 45 kg tankki.

Lähde

Edellinen artikkeliYalen yliopiston tutkijat jäljensivät kasvokuvia pelkän fMRI-datan perusteella
Seuraava artikkeliFoodini pyrkii tuomaan ruokaa pursottavan 3D-tulostimen kuluttajien saataville