firechat_screenshot

Nykyajan älypuhelimille löytyy paljon valinnanvaraa erilaisten pikaviestisovellusten suhteen. Yleisesti ottaen nämä kaikki softat kuitenkin vaativat matkapuhelinverkon tai WiFi-tukiaseman viestiensä lähettämiseen. FireChat on uusi tulokas alalle, mutta se jättää viestien välittämisen käyttäjien tehtäväksi.

Ohjelma osaa yhdistää itsensä toisiin käyttäjiin matkapuhelimen Bluetooth- tai WiFi-ominaisuuksien avulla. Näin lähellä oleville ihmisille voi viestitellä vaikka kellarissa. Lisäksi softa osaa luoda verkon kaikista sitä käyttävistä ihmisistä, jolloin viestejä voi lähettää, vaikka itsellä ei olisikaan kännykässä yhtään palkkia matkapuhelinverkosta. Käyttäjien määrän kasvaessa myös tarjolla oleva verkko kasvaa ja esimerkiksi urheilukilpailujen aikana viestit voitaisiin kuljettaa tätä väylää myöten kauemmaksi, jossa ne pystyttäisiin välittämään kohteillensa muiden toimesta.

FireChat hyödyntää toiminnassaan iOS 7:stä löytyvää Multipeer Connectivity -nimistä ohjelmistokehystä. Vaikka sovelluksen idea on aivan loistava, tarvitsee se tietysti menestyäkseen laajan käyttäjäkunnan, jonka kasaaminen voi olla työläs urakka.

Lähde

Edellinen artikkeliVedessä kelluva skeittiramppi
Seuraava artikkeliStayblCam – tärinät pois kotivideoista