linkkipedia

Osa lukijoista saattaakin tuntea Wikipedian kanssa pelattavan pelin, jossa tarkoituksena on päästä toiselta internetin tietosanakirjan sivulta toiselle pelkästään linkkejä klikkailemalla. Nyt Pariisissa sijaitseva Kernix Lab, joka on tunnettu muun muassa erilaisista web- ja matkapuhelinsovelluksistaan, on kehittänyt esimerkiksi edellä mainitun pelin pelaamista helpottavan järjestelmän.

WikiDistrict koostaa englanninkielisen Wikipedian yli 10 miljoonaa sivua ja 400 miljoonaa linkkiä yhteen graafiin. Lisäksi jokainen reitti sivusta toiseen on laskettu valmiiksi, jotta tulokset voidaan hakea muutamassa mikrosekunnissa. Järjestelmällä voi etsiä vaikkapa tiedon siitä, mitä yhteistä on pizzalla ja hiilidioksidilla tai Koalalla ja Suomella.

Vaikkakin osa tarjotuista reiteistä saattaa olla vanhentunut Wikipediassa olevien sivujen muuntelun takia, niin ainakin jotkut reitit vaikuttavat toimivilta. Tämä on taas yksi niistä systeemeistä, jolla ei välttämättä ole mitään kovinkaan hyödyllistä käyttötarkoitusta, mutta se on silti mielenkiintoinen tekele.

Lähde

Edellinen artikkeliTutkijat kehittivät maailman ohuimman LED:n
Seuraava artikkeliElävää kudosta 3D-tulostimesta