stethio

Vaikka markkinoilla on lukuisia erilaisia suojakuoria erilaisiin matkapuhelinmalleihin, päätti 15-vuotias Suman Mulumudi kehittää omanlaisensa kotelon puhelimelleen. Kun Mulumudi sitten pääsi käsiksi 3D-tulostimeen, syntyi Steth IO. Tämä kuori ei välttämättä suojaa puhelinta kaikkein tehokkaimmin tai ole ehkä näyttävinkään, mutta se pystyy sen sijaan mittaamaan sydämen sykettä.

Härveli siis muuttaa älypuhelimen stetoskoopiksi. Tämä tapahtuu siten, että kuoresta löytyy värähtelevä kalvo, joka voimistaa hiljaisena välittyvää sykettä. Tämän jälkeen ääni saadaan puhelimen mikrofonille usean pienen putken välityksellä. Lopullista tulosta voi sitten analysoida erilaisten ohjelmistojen avulla. Mulumudi perusti härvelinsä kehittämisen jälkeen jopa oman yrityksen tuotteen ympärille.

Idea tällaiseen härveliin lähti siitä, että pojan isä sattuu olemaan kardiologi. Härveli prototyyppeineen sitten tuotettiin MakerBotin valmistamalla 3D-tulostimella. Tämäkin lienee vain yksi esimerkki siitä, kuinka 3D-tulostimien avulla jokainen pystyy väsäämään erilaisia prototyyppejä päähän pulpahtavista ideoista.

Lähde

Edellinen artikkeliArduboy – prototyyppi interaktiivisesta käyntikortista, jolla voi pelata Tetristä
Seuraava artikkeliTutkijat kehittivät maailman ohuimman LED:n