dipjar

Tippauskulttuuri ei ole Suomessa niin kovassa suosiossa, mutta ulkomailla matkustaessa siihen törmää ennemmin tai myöhemmin. Luottokortilla maksaessakin tippaaminen onnistuu joissain tapauksissa laskuun varatun tippikentän avulla. Pieniä ostoksia tehdessä tällaiseen ei kuitenkaan välttämättä ole aikaa. DipJar sen sijaan pyrkii tekemään luottokortilla tippaamisesta yhtä helppoa kuin käteiselläkin.

DipJar on pientä metallista pönttöä muistuttava härveli, joka sisältää ainoastaan aukon luottokortille. Maksaja sitten ”dippaa” korttiaan tässä aukossa ja näin antaa härvelin omistajille sen yläosassa ilmoitetun määrän tippiä. Laitteet veloittavat vakiona yhden dollarin (72 €-snt), mutta niihin voi esiasettaa myös muun summan.

Tiedonsiirto hoituu 3G:n avulla, joten härveli ei vaadi toimiakseen kuin virtajohdon. Liikkeen omistaja maksaa pöntöstä kertaluonteisen asennusmaksun ja tipattavat työntekijät luovuttavat jokaista dollaria kohden 8 senttiä (dollari) prosessointikuluihin. Lisäksi työntekijät joutuvat vielä maksamaan tipistään mahdolliset luottokorttifirmojen perimät siirtomaksut. Muutama sentti tippiä lienee silti parempi kuin ei tippiä ollenkaan?

Lähde

Edellinen artikkeliTeleporttailua maailman ympäri kotisohvalta käsin
Seuraava artikkelipCell pyrkii mullistamaan matkapuhelinverkon tukiasemat