teleporternäkymä

Google Earth on mullistanut virtuaalimatkailun ja etenkin Street View -näkymien avulla pääsee vierailemaan kaukaisissakin maissa muutamalla hiiren naksautuksella. Kyseiselle systeemille on myös kehitetty monenlaisia lisäosia ja viritelmiä erilaisten ihmisten toimesta. Nyt kanadalainen Jim Andrews väsäsi teleportterin kyseiselle kartta-alustalle.

Systeemin käyttäminen onnistuu yhtä Teleport-nappia painamalla ja samassa hyppääkin jonnekin päin maailmaa. Koska maapallosta suurin osa on kuitenkin merta, niin veden keskelle joutumisen estää Andrewsin kehittämä alkoritmi. Välillä saattaa päätyä myös panoraamanäkymiin Street Viewin sijaan. Vaikka tällainen satunnainen kohteisiin hyppelehtiminen voi aluksi kuulostaa aivan tyhmältä ajatukselta, on se yllättävänkin koukuttavaa.

Systeemiä voisi käyttää myös sellaiset henkilöt, jotka ovat jo mielestään vieraileet kaikissa maapallon kolkissa, sillä satunnaiset Street View -näkymät saa yhdellä klikkauksella merkittyä myös normaalille karttanäkymälle. Tämän jälkeen voikin sitten vain siirtyä varaamaan lentolippuja kyseiseen maahan.

Lähde

Tästä teleporttaamaan!

Edellinen artikkeliMaailman suurimman hodarin voi nyt tilata suoraan kotiovelle
Seuraava artikkeliDipJar mahdollistaa luottokortilla tippaamisen