leikkauskuva2 Wikimedia

Yhteisöpalvelu Facebook on kasvanut nykypäivään mennessä jo valtavaksi jätiksi. Tämä suuri huomio tuo myös mukanaan erilaisia ongelmia ylläpitäjille, sillä erilainen väärinkäyttö pitäisi yrittää estää parhaalla mahdollisella tavalla. Skotlantilaisen Sunday Postin toimittaja päätti kokeilla saako kyseisen yhteisöpalvelun kautta ostettua jopa elimiä.

Toimittaja esittäytyi miehenä, jonka sisko tarvitsisi pikaisesti uuden munuaisen. Viikon aikana tarjouksia tuli sitten peräti 11 kappaletta eripuolilta maapalloa. Yksi mies muun muassa tarjosi omaa munuaistaan noin 24000 euron hintaan. Tarjouksia tuli siitä huolimatta, että elinten myyminen ja ostaminen on laitonta Isossa-Britanniassa ja tästä saattaa saada jopa kolmen vuoden vankeustuomion.

Tietty tällaisissa tarjouskilpailuissa liikkuu varmasti myös huijareita, jotka eivät oikeasti tahdo eroon munuaisistaan. Silti hiljattain tehdyn tutkimuksen mukaan jopa 15% elinsiirroissa käytettävistä elimistä oli tullut laittomia reittejä pitkin.

Lähde

Edellinen artikkeliAustralialaiset tiedemiehet pyrkivät vähentämään avaruusromua lasereiden avulla
Seuraava artikkeliMaailman suurimman hodarin voi nyt tilata suoraan kotiovelle