stunguntakki

Suomenkin poliisilla alkaa olla käytössään etälamauttimia ja jotkut yksityishenkilötkin ovat niitä saattaneet hankkia hämärien reittien kautta. Nyt tällaisilta sähköiskuilta on mahdollista sitten suojautua itse rakennetun vaatekappaleen avulla.

Hackaday-nimisellä sivustolla on listattu erilaisia rakentelijoiden kehittämiä projekteja ja sinne päätyi myös shenzhen-nimimerkillä kulkevan käyttäjän luoma lamauttimilta suojaava takki. Edellä mainitusta osoitteesta löytyy myös lyhyehköt, mutta melko tarkat rakennusohjeet kaikille asiasta innostuneille. Lyhyesti sanottuna toimintaperiaate perustuu siihen, että takin välivuori leikataan auki ja väliin lisätään hiilikuituteippiä.

Tämä materiaali johtaa paljon paremmin sähköä kuin ihmiskeho ja näin ollen lamauttimen isku ei tunnukaan enää miltään. Kehittäjänsä mukaan tällainen vaatetus suojaa käyttäjää vaikka etälamauttimen piikit olisivatkin uponneet kohteensa lihaan, sillä sähkövirta kulkee sieltä, missä sillä on vähiten vastusta.

Lähde

Hackaday-sivu

Edellinen artikkeliNoiseless Karaoke Mute Mic 2 mahdollistaa lauleskelun muita häiritsemättä
Seuraava artikkeliAustralialaiset tiedemiehet pyrkivät vähentämään avaruusromua lasereiden avulla