indian_boy

WhatsApp-viestipalvelu on ollut hiljattain otsikoissa, kun Facebook osti kyseisen systeemin melko huikealla summalla. Vaikka palvelu onkin pääasiassa tarkoitettu kaverien ja perheen väliseen viestittelyyn, voi sitä käyttää myös hieman tärkeämpään toimintaan. Intian poliisi nimittäin hiljattain hyödynsi WhatsApp:ia etsiessään kadonnutta poikaa ja sai toivottuja tuloksia.

Kyseinen viestittelysovellus on erittäin suosittu ympäri maailmaa ja Intian yli 900 miljoonan matkapuhelimen käyttäjän joukostakin löytyy lukuisia softan omistavia henkilöitä. Poliisi kertoi kokeilleensa myös lukuisia muita perinteisempiä menetelmiä pojan etsimisessä, mutta lopulta WhatsApp:n kautta lähetetty ketjuviesti tuotti tuloksen. Ilmoitus saavutti junassa matkustaneen miehen, joka tunnisti kuvan perusteella lähellä istuneen pojan etsityksi henkilöksi ja ilmoitti tästä poliisille.

Intiassa on myös aiemmin käytetty samaista palvelua kadonneen lapsen etsimiseen. Ehkä tulevaisuudessa tällaista tekniikkaa voisi hyödyntää yhä useammin kadonneiden ihmisten paikallistamiseen myös muuallakin maailmassa.

Lähde

Edellinen artikkeliBlocks – palasista koostuva älykello
Seuraava artikkeliNoiseless Karaoke Mute Mic 2 mahdollistaa lauleskelun muita häiritsemättä