Osa nykyihmisistä on jo sitä mieltä, että heitä tarkkaillaan liiaksikin. Markkinointi ja erilaiset liikkeet toisaalta taas saavat suurta hyötyä erilaisista kuluttajia koskevista seurantatiedoista. Density on kaupan omistaville tarkoitettu systeemi, joka tarkkailee muun muassa putiikissa vierailevien ihmisten määrää.

Järjestelmä koostuu pienestä sensoripalikasta, iOS-sovelluksesta sekä laitteistojen tietoverkosta. Systeemi pystyy kertomaan asiakkaiden lukumäärän lisäksi esimerkiksi vierailuajan pituuden, mistä muista liikkeistä he tulevat sekä mihin he menevät seuraavaksi. Density perustaa jäljityksensä sensoreista koostuvaan tietoverkkoon, jonka yleistymistä yhtiö perustelee sillä, että se on hyödyksi jokaiselle liikkeelle. Tiedot asiakkaista taas saadaan älypuhelimien WiFi-ominaisuuksien avulla ja henkilöt yksilöidään MAC-osoitteen perusteella.

Sovelluksen avulla voi myös ottaa yhteyttä vaikkapa niiden liikkeiden omistajiin, joista omat asiakkaat tulevat. Tällä hetkellä erilaisten putiikkien omistajat voivat varata oman laitteensa yrityksen kotisivuilta. Härveli ohjelmistoineen kustantaa noin 40 euroa kuussa. Kuluttajille ei jääne tässäkään tapauksessa vaihtoehdoksi kuin alistua seurattavaksi tai olla käymättä kaupoissa (tai pitää puhelimensa WiFi:n suljettuna).

Lähde

Edellinen artikkeliMini Museum tuo käden ulottuville lukuisia historiallisia kappaleita
Seuraava artikkeliSpritz tarjoaa uuden tavan lukea tekstiä nopeasti