ammunition_uutiskuva

Erilaiset quad-kopterit ovat jo osa nykyaikaista sodankäyntiä, sillä ne pystyvät kartoittamaan helposti vaadittavan alueen. Muun muassa sotilaiden käyttöön laitteita tuottava ST Kinetics on nyt kuitenkin esitellyt oman versionsa taistelukenttiä kuvaamaan kykenevästä laitteesta. Tämä kamera ei lentele ilmassa propellien avulla vaan se laukaistaan matkaan kranaatin mukana.

Kyse ei ole kuitenkaan käsin viskottavista härveleistä vaan kranaatinheittimellä ammuttavista yksilöistä. 40 millimetrin halkaisijan omaavat ampumatarvikkeet kulkevat nimellä SPARCS, joka on lyhenne sanoista: ”Soldier Parachute Aerial Reconnaissance Camera System”. Suomeksi tämä kääntyy kutakuinkin muotoon: ”laskuvarjolla varustettu ilmatiedustelujärjestelmä”.

Vekottimet singahtavat ensin 150 metrin korkeuteen, jossa niistä irtoaa laskuvarjolla varustettu kameraosa. Tämä sitten laskeutuu rauhalliseen tahtiin ja välittää samalla kuvia maassa sijaitsevalle vastaanottimelle. Näistä otoksista sitten parsitaan suurempi näkymä, jota voi zoomailla tarvittaessa. Vaikka erilaisia quad-koptereita voi käyttää yleensä useamminkin kuin kerran, on tällainen vaihtoehto kuulemma halvempi ja se tuottaa valmiita kuvia lentävää robottia nopeammin.

Lähde

Edellinen artikkeliBroApp viestittelee tyttöystävälle tai vaimolle puolestasi!
Seuraava artikkeliPuhelimen lataamista auton tärinän avulla