Erilaisia 3D-mallinnukseen kykeneviä palasia matkapuhelimille on jo kehitetty jonkin aikaa. Hilavitkutin.com:kin on kirjoittanut muutamasta tällaisesta systeemistä, jotka pystyvät vaikkapa muuttamaan kännykällä kuvattuja rakennuksia 3D-malleiksi. Nyt Google on hypännyt mukaan tähän touhuun ja kyseinen firma on jopa luonut asialle oman projektin.

Tangoksi kutsuttu projekti pyrkii tuomaan matkapuhelimille mahdollisuuden havainnoida niiden ympäriltä löytyvää maailmaa ja tuoda kannettaville laitteille käsityksen tilasta. Tällä hetkellä projektin ytimessä on prototyyppipuhelin, jossa pyörii kustomoitu ohjelmisto. Laite pystyy tarkkailemaan kolmiulotteista liikettä ja samalla mallintamaan ympäröivää maailmaa datapisteiden avulla. Kaikki edellä mainittu tapahtuu vielä reaaliaikaisesti.

Laite itsessään pyörittää Android-käyttöjärjestelmää ja muista ominaisuuksista vastaa Javalla, C:llä ja C++:lla kirjoitetut ohjelmistot sekä Unity Game Engine. Tällä hetkellä systeemi on tietty vielä kokeiluasteella, mutta tulevaisuudessa sitä voisi käyttää esimerkiksi lisätyn todellisuuden sovelluksissa. Mikäli sattuu kuitenkin olemaan ohjelmistokehittäjä, voi prototyyppiä kehityssetistä hakea lähdesivuston kautta.

Lähde

Edellinen artikkeliElävän solun sisälle laskettuja nanomoottoreita pystyttiin ohjaamaan ultraäänillä
Seuraava artikkeliPaperi, joka korvaa tulostusmusteet vedellä