Arkisista esineistä voi tehdä käytännöllisempiä tai sitten vain jollain tavalla monimutkaisempia, mutta samalla huomattavasti näyttävämpiä. New Yorkilainen artisti Daniel Rozin on kehittänyt erilaisia rakennelmia, jotka pystyvät peilaamaan näkemänsä mitä kummallisemmilla tavoilla.

Kaikki Rozinin kyhäämät viritelmät perustuvat jollain tavalla niistä löytyvien kappaleiden liikuttelemiseen. Yhdessä teoksessa haihtuvasti värjätyt rullat pyörähtävät luoden ”peilikuvan”. Toisessa kyhäelmässä taas eräänlaiset roskista koostuvat mosaiikkikuviot kääntyvät valoon nähden siten että niiden varjoista muodostuu teoksen edessä sijaitsevan objektin kuvio.

Taideteosten kokoaminen ei ole ollut mikään pieni urakka, sillä esimerkiksi kummastakin edellä mainitusta ”peilistä” löytyy useampi sata liikkuvaa osaa. Teoksissa käytetään kustomoitua ohjelmistoa ja kameroita liikkeentunnistusta varten. Yllä olevalla videolla esittelyssä yksi miehen kyhäämistä rakennelmista, mutta suosittelen vilkaisemaan myös kolme muuta alta löytyvän lähdelinkin takaa!

Lähde

Edellinen artikkeliFUEL on maailman pienin lisävirtalähde matkapuhelimeen
Seuraava artikkeliMogees muuttaa minkä tahansa pinnan soittimeksi