Sotšin olympialaiset ovat herättäneet paljon keskustelua mediassa muun muassa huikean budjettinsa ja sen ylittymisen johdosta. Onpa kisakylään rakennettu myös valtava neulataulu, johon voi painauttaa oman naamansa 3D-mallin.

Jos jollekin ei näiden neulataulujen mekanismi ole tuttu, niin kannattaa vaikkapa vilkaista tätä kuvaa. Yleensä nämä härvelit ovat kuitenkin muutaman senttimetrin kokoisia, mutta Venäjän olympiakaupunkiin rakennettiin nyt sitten yli 6 metriä korkea vastaavanlainen vekotin. Tähän laitteeseen ei voi kuitenkaan suoraan painaa omaa naamaansa vaan 3D-malli muodostetaan viiden kameran avulla ja tuotos sitten vain toistetaan laitteen avulla.

Kyseisestä taulusta löytyy neulojen sijaan 11000 mäntää, joista jokainen lisäksi sisältää yhtä alkuperäistä pikseliä esittävän LED-näytön. Kuvat esitetään aina yhden värin eri sävyissä. Kun vierailijasta on napattu otos esitettäväksi, voi hän skannata QR-koodin, joka kertoo mihin aikaan oma naama napsahtaa kaikkien nähtäville.

Lähde

Edellinen artikkeliLe Chal – Älykkäät kengät ohjaavat kävelijää
Seuraava artikkeliiPhone Keyboard Waffle helpottaa kosketusnäytön näppäimistöllä kirjoittamista