smartshoe

Monilta alkaa löytyä GPS-navigaattori taskusta älypuhelimen muodossa. Usein tällaista laitetta joutuu kuitenkin pitämään kädessään tai sitten korvassa tulee olla kuuloke ohjeiden kuuntelemista varten. Intialainen Anirudh Sharma on nyt kehittänyt maailman ensimmäiset navigointiin soveltuvat ”älykengät”, jotka kulkevat nimellä Le Chal.

Le Chal kääntyy suomeksi lauseeksi ”vie minut sinne”, joka onkin jalkineiden päätarkoitus. Kengät toimivat älypuhelinsovelluksen kanssa. Niiden käyttämiseen vaaditaan Android-käyttöjärjestelmällä varustettu puhelin ja siihen asennettu sovellus. Tämän jälkee softaan vain syötetään haluttu kohde ja aletaan kävellä. Jalkineet sitten hälyttävät tärinällä, kun on aika kääntyä oikealle tai vasemmalle. Käännössuunnan voi päätellä siitä, kumpi kenkä tärisee ja kumpi ei.

Alun perin nämä jalkineet oli suunnattu avustamaan sokeita, mutta miksipäs näitä ei voisi käyttää kuka tahansa. Tällä hetkellä jalkineiden hinta on asetettu 70 euron tasoon ja näkövaimmaisille annetaan 50% alennus. Tuote tulee markkinoille maaliskuun tienoilla.

Lähde

Edellinen artikkeliEvolution door pyörähtää futuristisesti sivulle
Seuraava artikkeliMegaFaces – valtava neulataulu Sotšissa