Tekniikka kehittyy melko nopeaa vauhtia, vaikka sitä ei aina heti huomaisikaan. Jo vuonna 2007 Erkki kirjoitti pyörillä liikkuvasta akvaariosta, jonka eräs taiteilija oli väsännyt kalalle. Uiskentelija pystyi sitten liikuttamaan vekotinta haluamaansaan suuntaan. Valitettavasti kyseinen härveli oli melko hidas ja vielä kehittymätön ”pyöräakvaario”. Nyt Studio diip on tuonnut tällaisen vekottimen uudelle vuosikymmenelle.

Erilaisia tietokonenäköön liittyviä sovelluksia kyhäävä firma rakensi pikkuisen akvaarion, jonka alta löytyy 4 pyörää. Astiassa uiva kala ja sen liikesuunta tunnistetaan normaalilla web-kameralla. Laskenta tapahtuu Beagleboard-nimisessä mikropiirissä ja pyöriä liikuttaa Arduino. Toisin kuin vuoden 2007 vastine, tämä kuluneuvo pääsee jo hieman parempiin nopeuksiin, joten kalakin saattaa nähdä liikkeen aivan eri tavalla. Lähdesivustolta löytyy myös tietoa muista Studio diipin projekteista, jotka ovat niin ikään melko kiinnostavia.

Lähde

Edellinen artikkelibRight Switch pyrkii uudistamaan valokatkaisimet
Seuraava artikkeli4.EVER Pininfarina Cambiano – musteeton kynä kirjoittaa lähes ikuisesti