http://www.youtube.com/watch?v=s94JDmwlZZo

Tähän mennessä erilaisia ilmassa leijuvia robotteja on käyttetty yleensä pääasiassa sotilaallisiin tarkoituksiin. Vähän aikaa sitten verkkokaupoistaan tuttu Amazon testaili mahdollisuuksia kuljettaa paketteja pikkuisten lentävien härveleiden avulla ja nyt itsenäisesti liitäviä laitteita pyritään hyödyntämään ensiavussa.

Israelissa on jo vuodesta 2008 lähtien suunniteltu AirMule-nimistä laitetta, joka kykenisi lentämään itsenäisesti apua tarvitseviin kohteisiin ja laskeutumaan kapeillekin kaduille. Laite olisi myös hiljaisempi ja vaikeampi huomata mahdollisten tuhoajien toimesta kuin helikopteri. Nyt härvelillä on vihdoinkin pörrätty muutama koelento. Robotin toivotaan auttavan niin sotilas- kuin myös siviilitehtävissäkin toimivia lääkäreitä. AirMule:lla voitaisiin esimerkiksi kuljettaa potilaita tai toimittaa ruoka-apua sitä tarvitseville seuduille.

Ensimmäiset ambulanssirobotit pyritään saamaan lentoon ennen vuotta 2020, mutta lähes 2 miljoonan euron kappalehinta voi hieman hidastaa tällaisten laitteiden leviämistä.

Lähde

Edellinen artikkeliuArm – pienikokoinen robottikäsi työpöydälle
Seuraava artikkeliThink and Drive – ajatuksilla ohjattava hybridiauto