Vaikka itsestään kulkevia autoja kehitellään melko kovaa vauhtia, niin vielä nykyisin ajajan paikalle sopii parhaiten ihminen. Tämän vuoksi monet autojätit ovat suunnitelleet myös erilaisia ihmiskuskin työtä helpottavia järjestelmiä. Intialaisessa Mount Zionin yliopistossakin rakennettiin ajatuksilla ohjattava auto.Järjestelmä hyödyntää Emotivin valmistamaa EPOC-nimistä laitetta, joka lukee neurologisia signaaleja. Auto taas kulkee sähköllä ja se saa virtaa niin akuista kuin aurinkopaneeleistakin. Aivojen signaalien lisäksi ajoneuvoa voi ohjata näppäimistöllä tai sitten perinteisesti rattia kääntämällä.

Vaikka ajatusohjattujen autojen kehittäminen ei tosiaan ole mikään aivan uusi juttu, niin hienoa nähdä, että yliopistobudjetillakin pystytään jo tuottamaan tällaisia härveleitä. Yllä olevalta videolta näkee pikaisen katsauksen auton liikuttelusta. Ajaminen alkaa noin minuutin kohdalla. Lisää tietoa projektin edistymisestä voi vaikka kurkata tämän Facebook-sivulta.

Lähde

Edellinen artikkeliAirMule – lentävä ambulanssirobotti
Seuraava artikkeliJäähyväiset piparkakkutalolle japanilaiseen hirviötyyliin