http://vimeo.com/84989258

3D-tulostimet kehittyvät nopeaa tahtia ja samalla niiden tarkkuus sekä käytettävien materiaalien kirjo kasvaa. Nyt Mark Forged on julkaissut maailman ensimmäisen 3D-tulostimen, jolla voi tuottaa hiilikuidusta koostuvia objekteja.

Idea laitteen kehitykseen lähti kilpa-autoissa olevista siivekkeistä. Nämä on yleensä valmistettu juurikin hiilikuidusta, mutta niiden tuottaminen kerros kerrallaan on kallista ja prosessissa kuluu paljon aikaa. Mark One pystyy hiilikuidun lisäksi tulostamaan lasikuitua, PLA-muovia sekä nailonia. Laite pääsee parhaimmillaan 200 mikrometrin tarkkuuteen.

Tulostetut palaset ovat jopa kestävämpiä kuin tietyt alumiiniseokset. Näin ollen laitteella voisi valmistaa esimerkiksi yksinkertaisia työkaluja erilaisiin tehtäviin. Maksimissaan härvelillä voidaan tuottaa 305mm X 160mm X 160mm kokoisia kappaleita. Laitteesta kiinnostuneet voivat lisätä nimensä yrityksen sähköpostilistalle, joskin valmiiden laitteiden hinta tulee olemaan noin 3700 euroa.

Lähde

Edellinen artikkeliViikon hämmentävin: Oma vauva ulos 3D-tulosteena
Seuraava artikkeliuArm – pienikokoinen robottikäsi työpöydälle