leijuhiiri

Valitettavasti elokuvista tutut leijuvat autot eivät vielä ole kovinkaan lähellä tuotantoa, vaikka osa filmeistä olisi niitä jo näille ajoille ennustanut. Vadim Kibardin sen sijaan on suunnitellut leijuvan tietokonehiiren, joka saattaisi jo pian päästä kuluttajien työpöydille.

Teknologia hyödyntää alustaa, josta löytyy ympyrän muotoinen magneetti. Hiiri leijuisi painosta riippuen noin 10-40 mm korkeudella alustastaan. Magneettien lisäksi leijumiseen tarvitaan 18 V jännite, joka saadaan muuntajan avulla suoraan virtapistokkeesta. Sen lisäksi, että tällainen hiiri tietysti liikkuisi paljon herkemmin kuin työpöytää vasten nojaava perinteinen osoitinlaite, niin se myös estäisi liiasta hiirenkäytöstä johtuvia oireita rannekanavassa.

Tällä hetkellä tuote on testausvaiheessa ja markkinoitakin vielä tutkitaan, mutta laite pyritään silti saamaan ulos vielä joskus lähitulevaisuudessa.

Lähde

Edellinen artikkeliSähköä kosteuden muutosten avulla
Seuraava artikkeliLEGO-palikoita internetselaimessa