informationdestruction

Nykyään huomaa helposti, jos vaikka omasta työläppäristä hajoaa kovalevy. Aina ei tosin tule mieleen, että myös monia satoja vuosia aiemmin informaatiota on tuhoutunut useamman tuhannen gigatavun edestä. Törmäsin netissä tällaiseen mielenkiintoiseen kuvaan, joka esittää muutamia historian suurimpia datatuhoja uudella tavalla.

Global Data Vaultin koostama kuva perustuu joko tulipaloissa tai sotien pommituksissa tuhoutuneiden kirjastojen mukana hävinneisiin kirjoihin tai kirjoituksiin. Sisällön määrä on sitten käännetty tuhon laajuudesta osviittaa antavaksi datamääräksi. Muun muassa tunnetussa Aleksandrian kirjaston palossa tuhoutui 500000 kääröä, joiden sisältämä tietomäärä olisi nykymittapuulla 571,42 GB. Puolassa katosi tai tuhoutui sen sijaan sotien aikana jopa 18285,71 GB edestä dataa.

Vaikkakaan nämä luonnosta ja ihmisistä johtuneet tuhot eivät tietenkään ole hyvä asia, niin mielestäni tämä kuvaus on todella mielenkiintoinen esitys niistä. Suuremman kuvan saa auki klikkaamalla yllä olevaa pikkukuvaa!

Lähde

Edellinen artikkeliObjet500 Connex3 – erilaisia materiaaleja tulostava 3D väriprintteri
Seuraava artikkeliPalkintoja hakukonetta käyttämällä