Ennen ajoneuvoja tankkasi hommaan palkattu henkilö. Sittemmin autonsa on joutunut yleensä täyttämään itse kahvasta puristamalla. Vaikka erilaiset sähköautot tekevät tuloaan, eivät normaalit polttoaineella liikkuvat kulkuneuvot ole vielä katoamassa mihinkään. Muun muassa polttoainepumppujen pistooleja valmistava Husky on nyt julkistanut tankkausrobotin helpottamaan tulevaisuuden askareita.

Ruotsalaisen Fuelmatics Systemsin kanssa yhteistyössä kehitetty tankkausjärjestelmä toimisi täysin itsenäisesti aina polttoaineluukun avaamisesta lähtien, joten auton kuljettaja voisi pysyä koko prosessin ajan sisällä ajoneuvossaan. Toimintaa varten tosin vaaditaan, että käytettävässä ajoneuvossa on korkiton polttoainetankin suojaläppä, sillä systeemi ei osaa ruuvata erilaisia korkkeja auki.

Maksaminen taas onnistuisi kosketusnäytöllä suoraan auton ikkunasta käsin. Tankkaussysteemin kehittäjät lisäksi arvelevat, että tähän toimintaan voisi tulevaisuudessa käyttää myös tarkoitusta varten kehitettyä matkapuhelinsovellusta. Yksi automaattipumppu tulisi kustantamaan huoltoasemille noin 37000 euroa.

Lähde

Edellinen artikkeliSuomalaiset päihittivät autotehtaat keksinnöllään
Seuraava artikkeliTrue Love Tester – Rintaliivit, jotka aukeavat ainoastaan rakkaudesta