Vimeosta löytyi tällainen mielenkiintoinen projekti, jossa 3D-simuloiduista lihaksista koostuvat virtuaaliolennot koittavat opetella ja lopulta oppivatkin kävelemään.

Kaikki liikkeen aiheuttavat voimat ovat peräisin simuloiduista lihaksista. Myös hermoston aiheuttama viive on huomioitu. Simulaatiot etsivät erilaisia askelluksia huomioiden halutun nopeuden sekä muut ympäristötekijät. Videolla nähdään tällaisten virtuaalisysteemien alkutaival sekä kuinka kehittyneemmät versiot kykenevät muun muassa kiipeämään tai laskeutumaan loivia mäkiä ja selviytymään myös kääntymisestä sekä liikkumisesta erilaisen painovoiman alla.

Pätkässä kokeillaan myös ulkomuodoiltaan erilaisia olentoja aina ihmismäisistä tallaajista pikkuisia dinosauruksia muistuttaviin yksilöihin. Lopulliset mallit taitavat jo liikkeen yllättävänkin hyvin. Vielä kun tekniikkaa pääsisi hyödyntämään robottien kanssa. Tarkempia lisätietoja kiinnostuneille löytyy projektista kirjoitetusta tutkimusraportista.

Lähde (Video yllä)

Edellinen artikkeliClick esittelee tietokonehiiren päivän
Seuraava artikkeliIlloom balloons – pimeässä hehkuvia ilmapalloja