stakes

Jos retkeilessä tekee mieli paistaa muutakin kuin makkaraa tai tikkujen vuoleminen edellä mainituille elintarvikkeille ei innosta, niin tarvitaan yleensä grilli. Toki ulkoilualueilta löytyy valmiita nuotiopaikkoja, joissa joskus hyvällä tuurilla saattaa myös olla tällainen kapine. Toisinaan sen joutuu taas itse raahaamaan mukana. Valitettavasti tällaisen kappaleen kuljettaminen vie kuitenkin aina melkoisen tilan, vaikka melko pienessä koossa grillejä saakin. Nyt olisi tarjolla teräslangasta koostuva grilli, jonka suunnitteli ex-sotilas Roee Magdassi.

Grilli on suunniteltu siten, että se veisi mahdollisimman vähän tilaa kuljetuksen aikana, mutta silti tarjoaisi tarpeeksi paistoalaa suuremmillekin lihanpalasille. Suunnittelussa on myös panostettu siihen, että laitteen saa kasaan ilman minkäänlaisia työvälineitä. Systeemi koostuu itse verkkorakennelman lisäksi kolmesta titaanista valmistetusta jalasta, jotka muistuttavat hieman telttakeppejä.

Jalat nakutetaan maahan esimerkiksi kivien avulla ja lopulta teräslangasta koostuva kehikko kiristetään näiden ympärille lukitusmekanismin avulla. Mitään telinettä esimerkiksi hiilille ei löydy, joten retkeilijä joutuu tyytymään vaikkapa nuotion kasaamiseen grillin alle. Härveli on myös vielä suunnittelutasolla, joten sitä ei valitettavasti pääse ostamaan mistään. Voipa tosin vastaavanlaisen vekottimen väsätä varmasti itsekin pienellä vaivannäöllä.

Lähde

Edellinen artikkeliPersonal Chef on pata, joka sekoittaa puolestasi
Seuraava artikkeliKolibree – maailman ensimmäinen älypuhelimen kanssa toimiva sähköhammasharja