Australia lisäsi yli 300 haikalaa Twitteriin

sharktweets

Täällä Suomessa tulee harvemmin edes ajatelleeksi, että meressä uidessa saattaisi joutua jonkin kalan syömäksi. Australian aurinkorannoilla haikalat sen sijaan ovat lähes arkipäivää. Vaikka suuri osa hailajeista ei ole ihmisille vihamielisiä, niin silti on hyvä olla aina varuillaan. Australian hallituksen tutkijat merkkasivat 338 haikalaa ja lisäsivät nämä Twitter-palveluun.

Kaloihin asennettiin jäljittimet, joiden avulla on mahdollista monitoroida niiden sijaintia. Jos tällaisella laitteella varustettu hai sitten ui noin 800 metriä lähemmäs rannasta, lähtee tästä viesti Twitteriin. Haihälytyksiä pääsee seuraamaan Surf Life Saving Western Australian viestisivulta. Viestissä mainitaan hain koko, laji sekä arvioitu sijainti.

Järjestelmällä on varmasti kysyntää, sillä kahdessa viime vuodessa Australiassa on kuollut 6 ihmistä haiden takia. Tietty tällainen järjestelmä voi myös antaa valheellisen tunteen turvallisuudesta, jos twiittauksia ei kuulu ja alueelle eksyykin merkitsemätön haikala.

Lähde