freezcube

Aiemmin oli puhetta sähkökatkoksista ja niiden vaikutuksesta valaistukseen. Tällaiset häiriöt virranjakelussa saattavat myös kuitenkin johtaa muihinkin ongelmiin. Jos sähköjään joutuu odottamaan pidemmän aikaa, alkaa pakastimenkin sisältö pikkuhiljaa sulaa ja pakasteissahan mainitaan, että niitä ei saisi uudelleenpakastaa. Spoiler Alert Freezcube kertoo, milloin on vielä hyvä aika syödä ongelmallisessa pakastimessa lojuvia ruokia.

Härveli muistuttaa ulkomuodoltaan hieman tiimalasia ja siitä löytyy neljää eriväristä nestettä. Laite saadaan käyttökuntoon asettamalla se ylösalaisin toimivaan pakastimeen 1-2 vuorokaudeksi. Tällöin sen sisältämät nesteet jäätyvät, jonka jälkeen tiimalasin voi pyöräyttää taas ympäri.

Nyt sitten, kun jääkaapin lämpötila alkaa syystä tai toisesta laskea, niin sulavat Freezcuben sisältämät nesteet yksi kerrallaan. Sulaneen aineksen väristä voi sitten päätellä, kuinka monta päivää on aikaa kuluttaa pakastimesta löytyvät elintarvikkeet. Ei tällaista ehkä aivan joka kodissa tarvitse, mutta esimerkiksi mökillä härveli voisi olla ihan hyödyllinenkin.

Lähde

Edellinen artikkeliRPM Cadence Sensor on pikkuruinen kierroslukumittari polkusimille
Seuraava artikkeliUusi keinotekoinen lihas on 1000 kertaa ihmisen sisältä löytyviä voimakkaampi