Tekniikkaa pystytään nykään hyödyntämään lukuisissa lääketieteellisissäkin tarkoituksissa. Osa kehitetyistä järjestelmistä jopa ylittää alkuperäisten ihmisen osien tehokkuuden. UC Berkleyn yliopiston tutkijat kehittivät 1000 kertaa ihmiseltä löytyviä lihaksia voimakkaamman keinotekoisen vastineen.

Mikroskooppisen pieni lihas kehitettiin vanadiinidioksidi-nimisestä aineesta. Kun tätä ainesta kuumennetaan 68 celsiusasteeseen, niin se muuttuu puolijohteesta johteeksi. Tämän muutosvaiheen aikana  metalli myös tuottaa suuren määrän voimaa. Keinotekoinen lihas pystyy heittämään 50 kertaa painavamman objektin 5 kertaa oman pituutensa päähän. Kaikki tämä tapahtuu vielä aivan silmänräpäyksessä.

Lämmitys onnistuu joko pikkuruisilla lämpötyynyillä, sähkövirralla tai sitten jopa optisesti valon avulla. Yhdessä voimakkuutensa ja monipuolisuutensa takia tällainen aine soveltuu täydellisesti keinotekoisten lihasten valmistukseen. Nämä lihakset lienevät lähinnä robotteja varten, mutta ehkä ihmisenkin heikkouksia pystytään joskus parantamaan tällaisten tai vastaavien avulla.

Lähde

Edellinen artikkeliSpoiler Alert Freezcube varoittaa sulavista pakasteista
Seuraava artikkeliKappaleiden liikuttamista 3D-avaruudessa ultraäänen avulla