datagraphene

Vielä yksi konsepti viikonlopun kunniaksi! Post-It-lappuset lienevät kaikille tuttuja. Nämä yleisimmin keltaiset laput ovat nopea tapa säilöä muutama rivi tietoa ja ne voi läpsäyttää kiinni vaikkapa tietokoneen näytön alalaitaan. Nyt on kehitetty idea järjestelmästä, jossa samankaltaisiin läpysköihin pystytään tallentamaan useampi giga tietoa.

DataSTICKIES on konsepti ohuista, grafeeniin perustuvista tallennuslaitteista. Hieman läpinäkyviä liuskoja voisi sitten napata muistilappuja muistuttavasta pinkasta ja lätkäistä sopiviin paikkoihin. Idean on suunniteltu toimivan kahden suojakerroksen välissä olevan grafeenin avustuksella. Kyseistä materiaalia on jo nyt käytetty muun muassa erilaisissa elektronisissa komponenteissa. Tiedostojen tallennus ja lukeminen hoituisi optisen tiedonsiirtopinnan eli ODTS:n välityksellä.

Vaikkakaan tällainen konsepti ei tunnu mitenkään mahdottomalta, niin korvaanneekohan pilvipalvelut ja internet lopulta tällaiset erilaiset tallennusvälineet?

Edellinen artikkeliKey Keeper estää avaimista syntyviä naarmuja
Seuraava artikkeliManta Resort tarjoaa mahdollisuuden yöpyä veden alla