https://www.youtube.com/watch?v=YwWWyN0vHqw

Polkupyörällä liikkuminen on toki myös terveellinen vaihtoehto esimerkiksi autoilulle, mutta lisäksi se säästää luontoa. Asioita voi kuitenkin viedä yhä eteenpäin ja nyt onkin kehitetty konsepti polkupyörästä, joka lisäksi puhdistaisi jo saastunutta ilmaa.

Kyseinen idea on syntynyt bangkokilaisten suunnittelijoiden toimesta. Pyörästä löytyisi alumiinirungon ja sähkömoottorin ohella järjestelmä, joka pystyy puhdistamaan ilmaa. Tämän lisäksi pyörän rungossa tapahtuisi veden ja sähkövirran avulla fotosynteesi, jonka myötä se tuottaisi happea. Asioita, kuten akkukestoa tai ilmansuodattimen kapasiteettia ei ole vielä lyöty lukkoon ja muutenkin konsepti vaatii vielä suunnittelua.

Tällaisesta maailmaa parantavasta polkupyörästä ei ole vielä varsinaista prototyyppimallia, mutta suunnittelijat pyrkivät väsäämään sellaisen pian. Sillä aikaa voi miettiä, onko kuitenkaan oikein laittaa ympäristön puhdistamista polkupyöräilijöiden harteille?

Lähde

Edellinen artikkeli[Konsepti] Itsestään korjautuvat 3D-tulostetut lenkkarit
Seuraava artikkeliKey Keeper estää avaimista syntyviä naarmuja