lenkkari

Kengät kuluvat käytössä ja uusia joutuu täten ostamaan vaikka jalkojen koko ei enää kasvaisikaan. Nyt Lontoolainen suunnittelija on kehitellyt 3D-tulostetut kengät, jotka pystyisivät korjaamaan itsensä yön aikana.

Suunnittelija Shamees Aden julkisti konseptinsa puettavien laitteiden tulevaisuutta käsittelevässä konferenssissa. Miehen kehittämät kengät olisi suunnitelmien mukaan tulostettu synteettisestä biologisesta materiaalista, joka pystyy korjaamaan itsensä yön aikana. Systeemi perustuu protosoluihin (eng. protocell). Nämä eivät varsinaisesti yksinään ole ”elossa”, mutta niitä yhdistämällä voidaan tehdä eläviä organismeja. Erilaisten yhdisteiden ja olotilojen avulla protosolut saadaan käyttäytymään eri tavoilla.

Käytön jälkeen jalkineet asetettaisiin purkkiin, jossa on nestemäistä protosoluliuosta. Näin ollen kengät virkistyisivät yön aikana kuin uusiksi. Tietty tällaisen tekniikan kanssa on vielä lukuisia ongelmia, mutta konseptin kehittäjä väittää, että tekniikkaa voitaisiin hyödyntää jo 2050-luvun tienoilla.

Lähde

Edellinen artikkeliWiTrack pystyy seuraamaan ihmisen liikettä seinänkin läpi!
Seuraava artikkeli[Konsepti] Polkupyörä, joka puhdistaa ilmaa saasteista