Yksi parhaista esimerkeistä kuluttajille suunatuista, ihmisliikkeitä seuraavista laitteista, lienee Microsoftin Kinect-sensori. Myös tämä härveli kuitenkin vaatii suoran näköyhteyden kohteeseensa. WiTrack pystyy sen sijaan seuraamaan käyttäjäänsä jopa toisesta huoneesta.

MIT:n tietotekniikka- sekä tekoälyosaston kehittämä systeemi käyttää hyväkseen ihmisen ruumiista heijastuvia signaaleja. Jäljitys tehdään lähettämällä radiosignaaleja kohti kohdetta ja tulkitsemalla sen jälkeen heijastukseen kulunut aika kolmessa vastaanottimessa. Näiden aikojen avulla voi sitten laskea käyttäjän sijainnin 10-20 cm tarkkuudella. Välitetyt signaalit ovat 100 kertaa heikkotehoisempia kuin esimerkiksi WiFi:n lähettämät, joten niistä ei pitäisi olla haittaa ihmiselle. Systeemi pystyy myös eliminoimaan esimerkiksi huonekaluista palautuvat heijastukset.

Järjestelmä kykenee seuraamaan jopa yksittäisiä käden liikkeitä ja kertomaan käyttäjän osoittaman suunnan. Näin ollen sitä voi käyttää vaikka lampun sammuttamiseen toisessa huoneessa. Seuraavaksi laitteiston parissa väkerrellyt tiimi aikoo kehittää sen toimivuutta monen kohteen kanssa.

Lähde

Edellinen artikkeliUusi versio Photosynth-sovelluksesta esitteli sulavahkoa peräkkäisten kuvien yhdistelyä
Seuraava artikkeli[Konsepti] Itsestään korjautuvat 3D-tulostetut lenkkarit