photosynth

Lähes jokaisesta nykyisestä kamerakännykästä löytyy mahdollisuus kuvata panoraamakuvia tai sitten ominaisuuden saa puhelimeen ainakin jonkin softan avulla. Microsoftiltakin löytyy kuvia yhdistelevä ohjelmisto, jonka nimi on Photosynth. Nyt tästä ohjelmasta on tullut uusi versio, joka lisäsi valikoimaan mahdollisuuden muodostaa hieman samanlaisia kuvasarjoja, joita löytyy Googlen Street View -palvelusta.

Päivitys toi mukanaan yhteensä 4 uutta moodia, joista yksi kiinnostavimmista on ”walk”. Tämän avulla voi luoda peräkkäisistä kävelyn yhteydessä napsituista otoksista sulavan esityksen. Tietty alla olevasta linkistä löytyvä mallituotos on varmaankin räpsitty laadukkaalla kameralla ja tukisysteemeillä, mutta periaatteessa järjestelmää voi käyttää kuka tahansa. Sovellusta pääsee kokeilemaan liittymällä preview-ohjelmaan.

Vaikkakin kyseessä on vasta yksi malli, niin jotenkin tuollaista sulavaa kuvasarjaa on mielekkäämpi kelailla kuin esimerkiksi Googlen kartoista löytyvää Street View:ä.

Lähde

Ohjelmistolla tuotettu interaktiivinen esimerkki

Edellinen artikkeliAlgoritmi pelastaa propellinsa menettäneen quad-kopterin
Seuraava artikkeliWiTrack pystyy seuraamaan ihmisen liikettä seinänkin läpi!