https://www.youtube.com/watch?v=98BIu9dpwHU

Verkkokaupat valtaavat pikku hiljaa alaa kauppakeskuksilta. Miksi lähteä bussilla tai autolla jonnekin, jos voi tilata haluamansa tavarat suoraan kotiin? Vielä nykyisin perinteisten kauppojen valttina on se, että tuotteet saa heti käteensä. Vaikka netissäkin tehdyt tilaukset saa yhä useammin jo muutamassa päivässä, niin on toimitusvauhdissa aina parantamisen varaa. Nyt etenkin verkkokaupastaan tunnettu Amazon on julkistanut omat kuljetustarkoitukseen kehitellyt quad-kopterinsa.

Amazon Prime Air -nimellä kutsuttu palvelu aloittaisi toimintansa vuoden 2015 tienoilla. Tästä huolimatta YouTubeen on jo lähetetty muutama video systeemin toiminnasta. Tavoitteena olisi, että toimitukset saapuisivat parhaimmillaan 30 minuutin kuluttua siitä, kun kuluttaja painaa ostopainiketta. Onhan Amazonilla jo valtava robotisoitu varasto, joten tällainen aluevaltaus ei kuitenkaan hurjemmin yllätä.

Mikäli tällaiset robotit joskus sitten yleistyvät, syntyyköhän myös näiden kuljetuksia vaanivia rikollisliigoja? 🙂

Lähde

Edellinen artikkeliJapanilainen yritys pohtii mahdollisuutta tuottaa sähköä kuun avulla
Seuraava artikkeliKamera, joka pystyy nappaamaan 3D-otoksia lähes pimeässä