viittomakieli

Mykille tai kuuroille ihmisille kommunikoimista varten on kehitetty viittomakieli. Valitettavasti tätä käsien liikkeisiin perustuvaa kieltä ei ole mikään helppo tulkita etenkään reaaliaikaisesti. Nyt on suunniteltu viittomakieltä suoraan puheeksi kääntävä konsepti, johon kuuluu setti sormuksia sekä rannerengas.

Järjestelmä koostuu siis yhdestä isommasta renkaasta, josta voi irrottaa jokaiseen sormeensa sormuksen. Pienemmät yksiköt sitten pystyvät tarkkailemaan viittomakielessä käytettyjä liikkeitä. Heilautukset muutetaan ääneksi, joka sitten toistetaan rannerenkaan kautta. Viitottavia viestejä voi myös esitallentaa toistettaviksi tarvittaessa.

Systeemi pystyy myös muuttamaan puhetta tekstiksi, jotta kuulorajoitteinen henkilö voi suoraan tarkistaa ranneosan näytöstä, mitä hänelle sanottiin. Näin ollen toisen osapuolen ei välttämättä tarvitse osata viittomakieltä. Kyseinen härvelikonsepti voitti reddot-suunnittelupalkinnon tänä vuonna, mutta sen valmistamisesta ei ole vielä mitään tietoa.

Lähde

Edellinen artikkeliParistojen 3D-tulostamista
Seuraava artikkeliPowerUp 3.0 on älypuhelimella ohjattava paperilennokki