Internetin myötä on tullut yhä helpommaksi tuoda esille asioita, jotka menevät pieleen tai eivät vain toimi. Yksi esimerkki ovat rokotukset, jotka saattavat usein aiheuttaa ikävänkin näköisiä mustelmia, mikäli neulalla pistänyt hoitaja ei ole ollut tarpeeksi tarkka. Evena Medical on erilaisia lääketieteellisiä laitteita kehittävä yhtiö. Nyt se on väsännyt silmikon, joka helpottaa verisuonten näkemistä.

Härveli tarjoaa suonista realiaikaisen näkymän. Lisäksi käyttäjän näkemässä kuvassa nämä verta kuljettavat putkistot nousevat selvemmin esille. Laite ei myöskään sido käsiä toimintaansa varten vaan samalla voi tehdä muutakin. Parannetun näkymän lisäksi silmikon läpi näkee myös muun ympäristön, jotta tilannetaju säilyisi ennallaan.

Systeemiä pyörittävä tietokone ja virtalähde asetetaan kiinni vyötärölle. Tuotetta markkinoidaan tietty erilaisille hoitolaitoksille, eikä kuluttajille, joten siitä ei löydy juurikaan suoraa hintatietoa.

Lähde

Edellinen artikkeliTaipuvia akkuja polyesterilangoista
Seuraava artikkeliLentävä laite ottaa mallia meduusoista