Esimerkiksi henkarista voi tarvittaessa taivutella kaikkea enemmän tai vähemmän hyödyllistä. Etenkin jäykempien rautalankojen taittelu voi kuitenkin välillä ottaa sormista ja etenkin jyrkkien kulmien tekeminen voi olla haastavaa. DIWire on laite, joka taivuttaa halutut muodot puolestasi.

Kotikäyttöön soveltuva härveli koostuu parista materiaalia syöttävästä rullasta ja kääntyvästä taivuttelupäästä. Laitteella voi tuottaa vaikkapa mukitelineitä, pöydänjalkoja, pöytälamppuja tai taide-esineitä. Hilavitkuttimessa voi käyttää eri tarkoituksiin erilaisen paksuisia rautalankoja noin 1 mm-3 mm väliltä. Materiaalina voi olla muun muassa alumiini, teräs tai kupari.

Mallit suunnitellaan tietokoneella ja tallennetaan svg-tiedostoksi. Tämän jälkeen ne siirretään laitteen mukana tulevaan ohjelmistoon, jossa voidaan vielä tehdä hienosäätöjä. Varsinaiseen vääntimeen tiedot siirtyvät USB-piuhan välityksellä. Valmiit taitellut osaset voidaan sitten kiinnittää toisiinsa vaikkapa kolvaamalla tai sitten tarkoitusta varten suunnitelluilla muoviklipsuttimilla. Laite irtoaa kirjoitushetkellä noin 2200 euron kickstarter-panostuksella.

Lähde

Edellinen artikkeliFind’Em Tracking – Luottokortin kokoinen Bluetooth-jäljitin
Seuraava artikkeliNyt voit tilata itsesi 3D-tulostettuna pikkuhahmona