https://www.youtube.com/watch?v=67G9QUnrbzM

Jos satut usein miettimään rakennusten kokoja ja muotoja tai sitten olet vaikka työsi puolesta arkkitehti, niin Spike on oiva lisälaite älypuhelimeesi.

Spiken avulla käyttäjä voi muodostaa 3D-malleja rakennuksista jopa lähes 200 metrin päästä pelkästään yhden kuvan avulla. Laite mittaa etäisyyksiä laserin avulla ja siitä löytyy lisäksi 3D-kompassi sekä GPS-siru. Palikkaa voi mallinnuksen lisäksi hyödyntää lisätyn todellisuuden sovelluksissa. Lisäosalla voi esimerkiksi mitata etäisyyksiä, tilavuuksia ja pinta-aloja sekä varmistaa kohteiden sijainti (kts. video yllä). Tietty kaiken kerätyn datan voi jakaa myös verkossa.

Laite ei tietenkään voi tietää, mitä kuvissa näkyvien rakennusten takana on, joten siltä osin yhden kuvan perusteella toteutetuista malleista saattaa tulla hieman reaalimaailman kohteista eroavia. Valmistuessaan Spiken luvataan toimivan niin Android kuin iOS -järjestelmilläkin. Lasermittaripalikka irtoaa kickstarter-sivulta hieman alle 300 euron hintaan.

Lähde (kickstarter)

Edellinen artikkeliAMAZE on projekti, joka tähtää metallin 3D-tulostamiseen
Seuraava artikkeliHEXZOMBIE – pöytälaskin heksajärjestelmällä