https://www.youtube.com/watch?v=PVTaZmAToxQ

Lähes kaikista sähkölaitteista löytyy virtakatkaisin. Joskus saattaa kuitenkin käydä niin, että unohtaa jonkin paristoilla toimivan laitteen päälle ja seuraavalla käyttökerralla varaukset ovat nollissa. Batthead on paristo, jota voi kontrolloida älypuhelimella.

Laite muistuttaa ulkoisesti normaalia AA-kokoista patteria. Sen sisältä löytyy kuitenkin pieni Bluetooth-siru, jonka avulla pariston voi kytkeä on- tai off-asentoon. Laitteen voi myös ohjelmoida esimerkiksi sammumaan johonkin tiettyyn kellonaikaan tai sitten kohdetta heilauttamalla. Battheadin käyttäytymisen voi määrittää myös kännykän etäisyyden perusteella ja täten vaikka sammuttaa laitteet, kun lähtee niiden luota pois.

Artikkelia kirjoitettaessa kickstarter-rahoittaja sai pariston halvimmillaan ~14 eurolla. ~30 eurolla Battheadinsa saa kiihtyvyysanturin kera. Lähinnä ensimmäisenä käyttötarkoituksena tulee mieleen lasten äänekkäiden lelujen sammuttaminen, mutta toki tälle muunlaistakin käyttöä keksii :).

Lähde

Edellinen artikkeliNettleBox – hologrammialusta suoraan itänaapurilta
Seuraava artikkeliWoodsman Axe Coffee Table – kirveet pöydänjalkoina