http://www.youtube.com/watch?v=CKqJccK_EkM

Pitkään on jo haaveiltu autoista, jotka liikkuisivat itsestään ja kuskin tehtäväksi jäisi ainoastaan määrittää minne hän haluaa päästä. Tässä teknologiassa on kuitenkin lukuisia ongelmia ratkottavaksi. Löysin esittelyvideon Mercedes-Benzin automaattisen auton testistä. Kyseinen pätkä on melko vakuuttava, joskin ainahan on vaikea tietää, kuinka lavastettuja tällaiset videot ovat.

Testissä ajettiin noin 100 km matka, joka sisälsi niin kaupunkiosuuksia kuin tyhjempiäkin teitä. Tämän aikana ohjaajan paikalla istui koko ajan ihmiskuljettaja valmiina ottamaan ohjat tarvittaessa käsiinsä. Videolla näkyy myös tietokoneen näyttö, josta voi tarkkailla kuinka systeemi laskee ja tulkitsee ympäristöään.

Tietty kyseessä oli etukäteen valittu reitti, josta oli tehty valmis ajosuunnitelma. Silti liikenne on alati muuttuvaa ja auton tehtäväksi jää paljon asioita aina liikennevalojen tulkinnasta jalankulkijoiden väistämiseen. Tällaisten videoiden myötä alkaa pikku hiljaa uskoa itsekin, että ehkäpä jossain lähitulevaisuudessa voisi olla itsestään kulkevia ajoneuvoja.

Lähde (video)

Edellinen artikkeliRearViz tuo pyöräilijän taustapeilin käsivarteen
Seuraava artikkeliSOLOSHOT – kohdistettuja videoita ilman kuvaajaa