Keskiviikon toisen videon aiheena ovat paperilennokit. Moni varmasti tietää, kuinka lämmin ilmavirta tuottaa nostetta. Nyt joku on keksinyt tavan käyttää omaa hellaansa kannattelemaan paperilennokkia ilmassa lähes loputtomasti.

Aluksi pitää taitella paperilennokki. Mikä tahansa ilmeisesti käy, mutta videon alusta löytyy suositeltu malli. Kone tulee väsätä siten, että se kaartaa hieman vasemmalle. Tämän jälkeen vain kytketään hellan levyt vähintään noin 3 minuutiksi päälle. Lopulta paperilennokki heitetään tämän muodostuneen lämpövirtauksen päälle, jolloin se jää pyörimään uunin ylle.

Viimeinen vaihe ei kuitenkaan ole aivan niin helppo kuin miltä se kuulostaa. Videon tekijältä itseltäänkin meni 87 yritystä saada temppu onnistumaan. Toinen vaaratekijä on tietty tulikuumat uunin levyt. Näitähän ei suositella muutenkaan lämmitettävän, mikäli niissä ei ole mitään päällä. Noh ainakin mukana olevalta videolta voi tarkastella temppua turvallisesti.

Lähde (video yllä)

Edellinen artikkeli3-Sweep – 3D-objekteja kuvista
Seuraava artikkeliPikkuruinen palikka-PC Gigabyteltä