Energiajuomat ovat melko kiisteltyjä. Valmistajat tietty markkinoivat niiden virkistäviä ominaisuuksia, kun taas osa kuluttajista on kauhuissaan juomien sisältämistä ainesosista. Sprayable Energyn kehittäjät eivät olleet tyytyväisiä näiden sokerilitkujen tarjoamaan energiapiikkiin vaan päättivät kehittää paremmin virkistävän tuotteen.

Indiegogo.com:ssa vielä hieman alle kuukauden pörräävä kampanja kerää rahoitusta iholle ruiskutettavalle energiatiivisteelle. Kyllä, kuulitte aivan oikein. Aine tulee pikkuisessa suihkepullossa ja sitä käytetään samalla tavalla kuin vaikkapa hyttyssumutetta. Tämän myötä virkeyden tunne voidaan tarjota ilman kaloreita, sokereita tai kemikaaleja. Virkistyminen saadaan aikaan kofeiinin voimalla. Kyseinen aines kulkeutuu pieninä määrinä suoraan ihon läpi verenkiertoon.

Hajuvedeksi tästä ei sentään ole, sillä suihkupullosta työntyvä aines on hajutonta ja väritöntä. Yhdestä suihkepullosta riittää sumutetta tasaisella käytöllä kahdeksi viikoksi. Tuote kustantaa ~11 euroa/puteli. Jotenkin en vain kylläkään itse suihkuttelisi kofeiinia kaulalleni.

Lähde 

Edellinen artikkeliRepair Rebel – monitoimityökalu polkupyöräilijälle
Seuraava artikkeliNymi – ranneke, joka avaa fyysiset ovet biometrisen tunnisteen perusteella