http://www.youtube.com/watch?v=jUO7Qnmc8vE

Erilaisista avaimista ja lukitusmenetelmistä on puhuttu täällä hilavitkutin.com:ssakin useasti. Tällä kertaa ei tarvitakaan sormenjälkiä tai kasvojentunnistusta vaan vain yksi ranneke.

Nymi on pikkuruinen ranteeseen kytkettävä laite, joka hyödyntää jokaisen ihmisen uniikkia sydämen rytmiä tunnisteena. Bluetooth-teknologian avulla tätä yksilöivää tekijää voi käyttää avaamaan erilaisia laitteita tai vaikka kotioven. Tämän lisäksi härvelistä löytyy liikettä tunnistavat sensorit, joiden avulla esimerkiksi auton takakontin saa aukeamaan käden heilautuksella. Toki kaikki tällainen erilaisten asioiden kanssa kommunikointi vaatii myös sopivuutta näiltä kohteilta.

Aluksi laitteen omistaja todennetaan kinnittämällä Nymi ranteeseen ja samalla koskettamalla sen yläosaa sormella. Todennus kestää niin kauan kunnes hilavitkutin irroitetaan kädestä. Tämän lisäksi henkilöllisyyttä määritettäessä käytössä tulee olla matkapuhelin, joka on tunnistettu mukana tulevalla softalla. Näin pyritään estämään mahdolinen identiteettivarkaus. Tuotteen voi ennakkotilata alta löytyvältä nettisivulta noin 60 euron hintaan.

Lähde

Edellinen artikkeliSprayable Energy on iholle purskautettavaa kofeiinisumutetta
Seuraava artikkeliDigital Sundial – aurinkokello ”digitaalisena”