Viime aikoina olen esitellyt useammankin erilaisen kellon, mutta näitä tuntuu putkahtavan enemmän kuin sieniä sateella. Nimihirviö 4N-MVT01/D01 Watch on myöskin rakenteeltaan melkoinen viritys.

Rannekello on tehty 520 käsin tuotetusta osasesta. Kellonajan esitys perustuu pyöriviin kiekkoihin, jotka muodostavat tarvittavat numerot. Hilavitkuttimesta löytyy yhteensä 10 erilaista kiekkoa, joista 4 on tunneille, 5 minuuteille ja 1 kymmenille minuuteille.

Vaikka tämänkin jutun yhteydessä on video kellon toiminnasta, kyseisen monimutkaisen mekanismin ymmärtäminen vaatii silti huomattavasti tarkkaivaisuutta. Härvelin osaset ovat peräisin François Quentinin käsistä ja kyseinen mies on saanut neljässä vuodessa koottua 16 kelloa. Noin 112500 euroa maksavia ajannäyttäjiä toimitetaan kaikkialle maailmaan ja homman hoitaa Quentin henkilökohtaisesti.

Vielä teknisempänä tietona kello käy yhdellä virityksellä 237 tuntia (~10 päivää) ja siitä löytyy 520 komponentin lisäksi 87 pikkuista rubiinia.

Lähde

Edellinen artikkeliPocket cup – mukana kulkeva juomakippo
Seuraava artikkeliAquaTop display luo interaktiivisen näytön veden avulla