Pi Pans auttaa leipomaan πrakoita

Ties kuinka vanha vitsi on yhdistää englannin kielen sana piirakka (pie) ja kreikkalainen kirjain π (pi). Nyt joku vei jutun askeleen pidemmälle ja kehitti piirakkamuotin, joka on kirjaimellisesti π:n muotoinen.

Tämän muotin eduksi luokitellaan muun muassa se, että sen avulla on helpompi tehdä erilaisia piirakoita useammalla rapealla reunapalalla. Ensimmäiset prototyypit muotoilusta ovat jo vuodelta 2010, joten härvelin takana on paljon kehitystä. Kooltaan kapine vastaa 9″ (23 cm) normaalia pyöreää muottia.

Pannut on tehty alumiiniseoksesta ja eivät täten ole mitään erityisen tarttumatonta ainesta. Kehittäjien mukaan piirakoissa on kuitenkin riittävästi rasvaa niiden helppoon irrottamiseen muotista. Tällä hetkellä π-muotin saa ennakkotilattua kickstarter.com:sta noin 15 euron panostuksella.

Lähde