Maanantaiaamu ja kello on seitsemän pintaa. Ketä ei haukottaisi? Douwe Egberts -nimisen, hollantilaisen kahviyhtiön, mainostarkoitukseen väsäämä automaatti tunnistaa haukotuksen kasvojentunnistustekniikalla ja tarjoaa täten jokaiselle väsyneelle henkilölle ilmaisen kupin kahvia.

Toimintansa aikana härveli lahjoitti 210 kupillista sumppia O.R Tambon kansainvälisellä lentokentällä Etelä-Afrikassa. Haukotuksia tunnistettiin pelkästään visuaalisten tekijöiden perusteella, eikä esimerkiksi äänen avulla. Täten kahvia saivat ehkäpä myös hieman virkeämmät ihmiset. Vaikkakin nyt kyse oli tietty mainoskampanjasta, voisi tällaisella tekniikalla olla hyödyllistäkin käyttöä esimerkiksi sairaaloissa tai muissa tiloissa, joissa nappuloiden painaminen voisi levittää bakteereja.

Kirjoittaja itse jää odottamaan, milloin tällainen tai se erään puhelinvalmistajan tuijotuslaatikkoa muistuttava markkinointi osuu omalle kohdalle. Kyllä tämä aina television mainoskatkot voittaa.

Lähde

Edellinen artikkeliSAND – hiekkalinnoja vaikka kotona
Seuraava artikkeliKite Patch – suojaa hyttysiltä 48 tunniksi